طبق آییننامه اجرایی بازسازی و نوسازی مناطق مسکونی آسیب دیده ناشی از سیل و سایر سوانح طبیعی موضوع ماده ۸ قانون اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، در پی وقوع هرگونه سانحه موضوع این آیین نامه در مناطق آسیب دیده و اعلام وضعیت توسط استانداری، مسئولیت بنیاد مسکن در بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی آن استان آغاز میشود؛ مسئولیتی که بنیاد مسکن برای اجرایی کردن آن به مصوبه هیات دولت و تامین اعتبارات لازم نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه عملیات پیکنی و فوندانسیون تمامی واحدهای آسیبدیده سیل اخیر در روستای کوثرریز در حال انجام است ادامه داد: بخشی از مبلغ پیشنهادی به هیات دولت برای بازسازی واحدهای آسیبدیده سیل اخیر استان کرمان تسهیلات قرضالحسنه و بخش دیگر کمکهای بلاعوض است که تا زمانی که این طرح به تصویب هیات دولت نرسد راجع به عدد آن نمیتوانیم حرفی بزنیم.
جزییات خسارت ها و شروع از خانه های خشت و گلی
با وجود اینکه احداث کامل واحدهای آسیبدیده در سیل اخیر بعد از طی فرایند ارائه پیشنهاد بنیاد مسکن و تصویب آن از سوی هیات دولت اتفاق خواهد افتاد اما بازسازی واحدهای با شدت آسیب بالاتر بویژه در مناطقی که ایجاد واحدهای احداثی ضروریتر بود و به عبارتی خانههای آسیبدیده بیشتر خشت و گلی بودند از سوی بنیاد مسکن آغاز شده است.
علی اکبر سلطانینژاد روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار مجله خبری راه و ساختمان افزود: برای روستای کوثرریز رفسنجان که عمده واحدهای خسارت دیده احداثی ناشی از سیل در این مکان هستند منتظر مصوبه هیات دولت برای تامین اعتبار بازسازی نماندیم و به فوریت بعد از اتمام امدادرسانی، آواربرداری، نقشهبرداری، گرفتن پروانه و سایر مسائل اداری انجام شد.
به گزارش مجله خبری راه و ساختمان بیشترین خسارت های ناشی از سیل مردادماه امسال در شمال استان کرمان در شهرستان های رفسنجان، شهربابک و زرند گزارش شده است.