نظام استاد شاگردی به منزله بهره‌کشی نیست

نظام استاد شاگردی به منزله بهره‌کشی نیستمرتضوی در پایان از نمایندگان کمیسیون آموزش برای اصلاح اساسنامه سازمان فنی و حرفه‌ای تشکر کرد و گفت: امیدواریم این کار در عمل به آموزش‌های مهارتی و فنی و حرفه‌ای اثرگذار باشد.

وی گفت: اگر در کشور چین تولید ناخالص داخلی افزایش یافته به دلیل وجود کارخانه‌های بزرگ نیست بلکه آنها به اشتغال خُرد و خانگی توجه کرده‌اند و اشتغال خُرد و خانگی امروز کم هزینه‌ترین اشتغال در دنیا است.

به گزارش ایسنا، سید صولت مرتضوی در دومین جشنواره ملی مهارت که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد با اشاره به اجرای طرح استاد ـ شاگردی گفت: نظام استاد شاگردی یعنی آموزش در جوار کارگاه،‌کارخانه، منزل و مسجد و وقتی که اعلام کردیم نظام استاد شاگردی راه‌اندازی شود، از آن به بهره‌کشی برداشت کردند، در حالی که ما معتقدیم این نوع مهارت آموزی از طریق استاد شاگردی بهره‌کشی نیست و به عنوان آموزشی جوار کارگاهی موجب افزایش مهارت و بهره‌وری و موفقیت افراد در بازار کار پس از آموزش می‌شود.

وی افزود: ما معتقدیم اگر یک دانش‌آموز اوقات فراغتش در تابستان با کار پر شود، در آینده در هر سمت و شغلی که باشد موفق است. متاسفانه با وجود امکانات بسیار در کشور ظرفیت‌های خالی بسیاری در حوزه اشتغال داریم که باید از این امکانات استفاده و ظرفیت‌ها را پر کنیم.

به گزارش ایسنا، دومین جشنواره ملی مهارت با محوریت معرفی و تجلیل از فعالان و پیشکسوتان مهارت آموزی، خیرین مهارتی، سفیران مهارت و اعطای نشان مهارت به بنگاه‌های اقتصادی سرآمد در حوزه مهارت برگزار شد.

  رئیس جدید سازمان فنی وحرفه‌ای کشور منصوب شد
در پایان این مراسم از ۹۶۶ استاندارد جدید شایستگی و ارزشیابی حرفه‌ای رونمایی و نشان ملی مهارت و تندیس مهارت به گروه صنعتی تراکتورسازی از آذربایجان شرقی اهدا شد. همچنین از مربی، خیر و سفیر مهارتی نمونه تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402051006200/%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D8%B4%D8%A7%DA%AF%D8%B1%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D9%86%D8%B2%D9%84%D9%87-%D8%A8%D9%87%D8%B1%D9%87-%DA%A9%D8%B4%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نظام استاد شاگردی به منزله بهره‌کشی نیست گفت: اگر در کشور چین تولید ناخالص داخلی افزایش یافته به دلیل وجود کارخانه‌های بزرگ نیست. آنها به اشتغال خُرد و خانگی توجه کرده‌اند و اشتغال خُرد و خانگی امروز کم هزینه‌ترین اشتغال در دنیاست.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: اینکه فارغ التحصیل دانشگاهی ما تا فوق لیسانس نمی‌تواند از رشته فنی که خوانده درآمد و شغل داشته باشد، تلخ است زیرا آموزش عملی ندیده است. ما باید به جوانان هنر عمل کردن را بیاموزیم و اینکه چطور وارد بازار کار شوند ولی سالها تنها چیزی که به آنها گفته شده این است که یک معادله چطور حل می شود و فرمول یک مساله چیست. در حالی که آموزش‌های فنی و حرفه‌ای نه به سبک کلاسیک که به آن اشاره می‌شود بلکه در مقام عمل و حرفه‌ آموزی است و لازمه همراهی علم و عمل این است که فن مدیریت را یاد بدهیم.