به گفته وی، برای ساخت هر خانه با زیربنای ۷۵ مترمربع به میزان هفت میلیارد ریال با پیمانکار قرارداد بسته شد و اکنون برای تامین هزینه ساخت با همراهی دولت چهاردهم سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال وام با کارمزد چهار درصد و بخش اصلی هزینه از محل وام ۱۸ درصد نهضت ملی مسکن پرداخت میشود.
تقسیمبندی واحدهای در حال ساخت در سه مرحله
سه منبع اعتباری برای خانههای جایگزین مسکن مهر ناایمن
بعد از تایید و اتفاق نظر مراجع مرتبط بر تخریب ساختمانهای ناایمن مسکن مهر سمنان، با قید فوریت و به منظور جلوگیری از تکرار حادثه متروپل در سمنان، بستههای حمایتی برای مالکان به منظور تخلیه درنظر گرفته شد.
پرداخت سه میلیارد ریال وام ودیعه مسکن با تنفس ۲ ساله به هر یک از ساکنان ۲۱ بلوک ناایمن مسکن مهر سمنان برای تخلیه و اجاره خانه در مکانی دیگر، از دیگر اقدامها برای کمک به مالکان برای تخلیه خانههای ناایمن در نظر گرفته شد.
منبع: https://www.irna.ir/news/85684346/%DA%A9%D9%85%DA%A9-%D8%A8%D9%84%D8%A7%D8%B9%D9%88%D8%B6-%DB%B2%DB%B6%DB%B8-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D9%87%D9%85-%D8%A8%D9%87-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%B2%DB%8C%D9%86
با توجه به اینکه تعداد زیادی از مالکان خانههای ناایمن در قطعههای ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان از قشر ضعیف اقتصادی هستند، تصمیم بر این شد که فرم «ج» افراد سبز شود تا بتوانند تسهیلات کمکهزینه ساخت دریافت کنند.
به گزارش خبرنگار مجله خبری راه و ساختمان، ساخت ۲۱ بلوک ۱۶ واحدی و در مجموع ۳۳۶ واحد در قالب مسکن مهر طی سالهای ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ آغاز شد و ساکنان آن از اردیبهشت ۱۳۹۲ از یک سو با دلخوریهایی از نحوه ساخت و تحویل و از سوی دیگر با رویای صاحبخانهشدن ساکن شدند. دیری نگذشت دیوارهای خانههای نوسازشان دهان گشود و اهمالکاری پیمانکار مطرح و پای دستگاه قضا به مساله باز شد. در نهایت، حکم بر مقاومسازی صادر شد، اما به دلیل تاخیر در مقاومسازی، کار به تخریب رسید.
محمد حمیدی ادامه داد: مرحله نخست طرح نور شامل ساخت ۱۲۵ واحد، مرحله دوم شامل ۱۰۷ واحد و باقیمانده خانهها در مرحله سوم تعریف شده است. برای خانههای مرحله نخست انجام کارهای داخلی شامل نصب در و پنجره در دست اقدام است و اسکلت تعدادی از خانههای مرحله دوم احداث شد و تعدادی به مرحله سقف رسید. برای ساخت خانههای مرحله سوم فرایند خاکبرداری انجام شد.
اما در فرایند ساخت و تحویلگرفتن واحدهای جایگزین از خلف وعدهها گلایهمند بودند و در بیست و چهارم شهریور ۱۴۰۳ از خبرگزاری جمهوری اسلامی(مجله خبری راه و ساختمان) استان سمنان خواستند طلب استمداد آنان از رییس جمهور را با تولید محتوا به گوش دکتر پزشکیان برساند. بر این مبنا، مجله خبری راه و ساختمان سمنان گزارشی با عنوان «آقای رییس جمهور مالکان خانههای ناایمن مسکن مهر سمنان را دریابید + فیلم» منتشر کرد.
اکنون در مدت حدود سه ماه، دولت چهاردهم طلب استمداد مالکان را شنید و مقرر شد برای ساخت هر خانه ویلایی جایگزین خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان ۸۰۰ میلیون ریال و در مجموع برای ۳۳۶ واحد به میزان ۲۶۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض لحاظ شود.
به گزارش خبرنگار مجله خبری راه و ساختمان، ۳۳۶ مالک خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان با امید به ساخت یک ساله خانههای ویلایی جایگزین در قالب «طرح نور»، سختیها را به جان خریدند و خانههایشان را تخلیه کردند.
پیش از این نیز مقرر شده بود اصل اعتبار مورد نیاز برای ساخت از محل وام مربوط به «طرح نهضت ملی مسکن» به میزان پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال با کارمزد ۱۸ درصد پرداخت شود.
حمیدی تاکید کرد: اولویت واگذاری زمین و مرحلهبندی ساخت و تحویل خانهها با اولویت افرادی است که زودتر برای تخلیه واحد ناایمن خود در مسکن مهر سمنان اقدام کردند.
سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال نیز به صورت وام با نرخ سود چهار درصد درنظرگرفته شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان گفت: مالکان خانههای ویلایی جایگزین خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان در مجموع ماهانه ۷۶ میلیون ریال اقساط تسهیلات ساخت خانه پرداخت میکنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار مجله خبری راه و ساختمان بیان کرد: ۳۳۶ واحد ویلایی جایگزین مسکن مهر ناایمن سمنان در قالب سه مرحله ساخته میشود که پیشرفت فیزیکی ساخت خانهها در هر مرحله متفاوت است.
اقساط ماهانه ۷۶ میلیون ریالی مالکان