استاندار قم: برای تسهیلات ارزان قیمت بافت‌های اطراف حرم اطلاع‌رسانی شود

استاندار قم با اشاره به ارائه ۶ میلیارد ریال تسهیلات با نرخ چهار درصد توسط این صندوق به این خانوارها که عمدتا جز دهک‌های اول تا سوم محسوب می‌شوند گفت: متاسفانه این خانوارها از این تسهیلات اطلاعی ندارند و این به ضعف مجموعه‌ ما باز می‌گردد.

وی با بیان اینکه در خصوص طرح‌های اطراف حرم، مجوزهایی که باید از وزارت راه و شهرسازی گرفته می‌شد به اداره کل راه و شهرسازی تفویض شده است بیان داشت: راه‌های اجرای طرح‌ها یکی پس از دیگری فراهم می‌شود، همراهی تهران نیز چشمگیر است و تا دوماه آینده وارد اجرا خواهیم شد.

شهردار قم نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت طرح‌های اطراف حرم به لحاظ قرار داشتن در مرکزیت شهر گفت: در حال حاضر طرح پارکینگ ضلع شرقی حرم با ۱۲ هزار میلیارد ریال به نتیجه رسیده است.

وی افزود: به خاطر مانعی که به‌واسطه این خانه تاریخی، برای اجرای طرح داشتیم، تعداد پارکینگ‌ها را از سه هزار و ۶۰۰ پارکینگ به حدود ۲ هزار و ۶۰۰ پارکینگ کاهش دادیم و دهانه نیز ۲۴ متر در نظر گرفته شده است.

شهردار قم با بیان اینکه بحث‌های اراضی ۴۸ هکتاری که مربوط به ستاد بازآفرینی شهری است انجام شده و در کمیسیون ماده پنج نیز به تصویب رسیده است گفت: هشت طرحی که در رابطه با اطراف حرم حضرت معصومه (س) بوده، نیز به موازات زمین‌های ۴۸ هکتاری به نتیجه می‌رسد.

وی اطلاع رسانی در خصوص این تسهیلات را ضروری دانست و تاکید کرد: باید یک راهکاری پیدا شود که مردم به تسهیلات بانکی دسترسی آسان‌تری داشته باشند.

  معضلات بلیت هواپیما؛ تاخیرها پایان می‌یابد؟

معاون اجرایی تولیت آستان حضرت معصومه نیز با بیان اینکه بافت اطراف حرم حضرت معصومه وضعیت خوبی ندارد گفت: این بافت در حقیقت جز بافت چسبیده به حرم است، و به نوعی از دید عموم مردم، متعلق به حرم تلقی می شود.

هادی محمودنژاد همچنین پارکینگ شرقی حرم، خیابان ارم و مغازه‌های اطراف را از مهمترین معضل‌های اطراف حرم ذکر کرد و گفت: این موارد باید در ساماندهی اطراف حرم در اولویت قرار بگیرد، تعیین ۴۷۰ هکتار محدوده برای اطراف حرم کار خوبی است، اما مهمتر از آن نقاطی است که متصل به بدنه حرم است و از وضعیت خیلی مناسبی نیز برخوردار نیست و برای مجاوران و زائران ایجاد مشکل کرده است.

معاون حرم حضرت معصومه با بیان اینکه بخش عمده‌ای از این وضعیت با مسائل امنیتی استان و حرم و همچنین بافت تاریخی و فرسوده موجود مرتبط است بیان کرد: در اجرای طرح‌های اطراف حرم باید اولویت‌ها را در نظر بگیریم و بر روی طرح‌هایی که در رفاه مردم تاثیری بیشتر دارند، متمرکز شویم./



منبع

به گزارش خبرنگار مجله خبری راه و ساختمان، “سید محمدتقی شاهچراغی” روز سه‌شنبه در جلسه بررسی بافت اطراف حرم حضرت معصومه طی سخنانی افزود: مطابق گفته مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری طرح حرم‌های مطهر، تعداد ۲ هزار و ۲۰۰ خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام و بهزیستی استان در محدوده ۴۷۰ هکتاری اطراف حرم زندگی می‌کنند که از این تعداد یکهزار خانوار مالک ساختمان و بقیه مستاجر می‌باشند.

وی گفت: در صورت همکاری اداره‌کل میراث فرهنگی برای خروج این اثر از ثبت ملی، ما به راحتی طرح پارکینگ ضلع شرقی را اجرا و دهانه هر پارکینگ را نیز به ۳۵ متر افزایش می دهیم.

  خط و نشان مجلس برای ایرلاین‌ها/ بلیت‌ها با نرخ مصوب در ایام اربعین به فروش می‌رسد

سید مرتضی سقائیان نژاد وجود خانه تاریخی نیازمند را از معضل‌ها و موانع موجود برای پیشرفت این طرح دانست و گفت: اگر این اثر از ثبت ملی خارج شود، طرح پارکینگ ضلع شرقی طرح کاملی خواهد شد.