انجام ۷۰ درصد صید ماهی تن در سیستان و بلوچستان/ روسیه طالب محصولات آبزی ایران

معاون برنامه‌ریزی اداره کل شیلات استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه صادرات ماهی‌های تازه‌خور به کشورهای حاشیه خلیج فارس، اروپا و آسیای جنوب شرقی و ژاپن انجام می‌شود، گفت: کنسرو ماهی به کشورهای حوزه خلیج فارس، امارات و عمان، پاکستان، عراق، لبنان و سوریه صادر می‌شود. یک بازار جدید هم که پیدا کردیم، بازار روسیه است که بسیار طالب محصولات آبزی ما هستند. نزدیک به ۱۵ تا ۲۰ درصد صادرات سال گذشته ما به کشورهای شمال ایران و روسیه بوده است.

وی با بیان اینکه در کشور ۱۰۰ واحد کنسروسازی داریم، اظهار کرد: ۳۳ واحد در استان سیستان و بلوچستان مستقر است، به همین دلیل برنامه توسعه ناوگان ما در راستای صید فراساحل و ماهی تن است. بیشتر صید ما در حال حاضر کنسرو می‌شود اما رویکرد ما این است که این روش را عوض کنیم. وقتی ماهی تن به روش گوشت‌گیر برای کنسروسازی صید می‌شود، قیمتش ۱.۵ دلار است اما اگر بتوانیم این ماهی را به‌صورت تازه‌خوری به بازارهای اروپا معرفی کنیم، قیمتش به ۱۲ دلار می‌رسد.

انجام ۷۰ درصد صید ماهی تن در سیستان و بلوچستان/ روسیه طالب محصولات آبزی ایران

معاون برنامه‌ریزی اداره کل شیلات استان سیستان و بلوچستان درباره صید غیرقانونی نیز بیان کرد: ۱۰۰۰ شناور و ۲۷۰۰ قایق مجوزدار صیادی داریم و حدود دو برابر این‌ها شناور غیرمجاز داریم که نظارت آنچنانی روی آن‌ها انجام نمی‌شود. علت سخت‌گیری در ارایه مجوز این است که ذخایر دریا محدود است و منابع آبزی به‌شدت تحت فشار قرار دارند، بنابراین باید مراقب ذخایر آبزی باشیم و آن‌ها را به نسل‌های آینده واگذار کنیم تا آنها هم بتوانند از این منابع استفاده کنند.

وی درباره روش‌های صید بیان کرد: ۷۰ درصد صید ما به روش گوشت‌گیر و ۳۰ درصد روش‌های دیگر است و در این استان صید ترال نداریم، اما در هرمزگان وجود دارد. همچنین یک سری کشتی‌های ساخت چین توسط سرمایه‌گذاران ایرانی خریداری شده بود و از آنها برای صید فانوس‌ماهی در جاسک و هرمزگان استفاده می‌کردند که جلوی آن را گرفتند، البته این کار اشتباه بود. فانوس‌ماهی‌ها مانند ساردین هستند اما در عمق ۸۰ تا ۲۰۰ متری و این ماهی‌ها خوراکی نیست و صرف برای تهیه پودر ماهی استفاده می‌شود.

  دلیل رغبت جوانان به کسب و کارهای اینترنتی

ثنایی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد ارزش ریالی صادرات وزارت کشاورزی مربوط به آبزیان است، افزود: ماهیان غیرماکول اکثرا به چین و تایلند صادر می‌شود، از جمله یال اسبی، ماهی مرکب که مصرف خوراکی در داخل کشور ندارند و به کشورهای جنوب شرق آسیا و چین صادر می‌شود. بخش عمده بازار میگوی پرورشی هم به چین است. 

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402080503560/%D8%A7%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%85-%DB%B7%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D8%B5%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%AA%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%A8%D9%84%D9%88%DA%86%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%87-%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA

معاون برنامه‌ریزی اداره کل شیلات استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این استان بیش از ۷۰ درصد صید ماهی تن کشور را انجام می‌دهد، گفت: در روسیه بسیار طالب محصولات آبزی ما هستند.

به گزارش ایسنا، آرش ثنایی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان هفت بندر صیادی و چهار مرکز تخلیه صیدی دارد، گفت: حدود ۱۰۰۰ فروند ناوگان صیادی در استان داریم و عمده‌ترین فعالیت صیادی ما، صید ماهی تن است. سیستان و بلوچستان بیش از ۷۰ درصد صید ماهی تن کشور را انجام می‌دهد. سال گذشته بیش از ۳۰۰ هزار تن ماهی از آب‌های ساحلی و فراساحلی برداشت داشتیم که بیش از ۱۴۰ هزار تن مربوط به ماهیان تن بود.