صدور بیش از ۱۱۹۰ فقره پروانه کار برای اتباع خارجی

طبق قانون کار اتباع بیگانه‌ای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و درصورت اشتغال و بکارگیری، کارفرمای آنها متخلف و مشمول جریمه خواهد بود.

محسن ابراهیمی- مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشریح جزئیات آمار مربوط به حوزه اشتغال اتباع خارجی می‌گوید: تعداد ۲۴هزار و۷۵۰ مورد بازرسی از کارگاه‌ها، ۱۹۲۷ فقره گشت مشترک شناسایی اشتغال اتباع غیرمجاز و شناسایی ۶۷۰۵ مورد کارفرمای متخلف در دستور کار ۶ ماهه امسال وزارت کار قرار گرفته و محقق شده است.

آنطور که مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته بیشتر اتباع خارجی با جمعیت بالا از کشور افغانستان هستند که در حوزه مشاغل ساده و بدون نیاز به مهارت‌ فنی و تخصصی مشغول به کار هستند و بیشتر در پروژه‌های ساختمانی فعالیت دارند. محدوده سنی نیروهای کار خارجی نیز طبق سرشماری صورت گرفته تا اواسط خرداد امسال حاکی از آن است که ۶۳۹ هزار و ۸۷۲ نفر از اتباع کشور افغانستان در محدوده سنی ۱۸ تا ۶۰ سال هستند و کمتر از یک درصد این افراد و معادل ۶۴۰ هزار نفر با داشتن مهارت‌های فنی و تخصصی در بازار کار حضور دارند.

به گزارش ایسنا، سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی شهریور ماه سال گذشته از سوی معاونت اشتغال وزارت کار در ۱۶ استان راه‌اندازی شد. به موجب این سامانه تمام واحدهای اجرایی در استان‌ها موظف شدند درخواست‌های مرتبط با استفاده از خدمات اشتغال اتباع خارجی را صرفاً در سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی ثبت و رسیدگی کنند.

  سقف ۶ میلیون تومانی بلیت هوایی تهران- نجف دائمی شد
بر اساس اعلام معاونت اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال حاضر آمار اشتغال بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از اتباع خارجی به طور دقیق در اختیار این وزارتخانه قرار دارد.

کارشناسان معتقدند مساله ساماندهی اتباع خارجی و اشتغال آنها فراتر از حوزه اختیارات و وظایف وزارت کار است و باید در هماهنگی و تعامل با دستگاه‌های مختلفی از جمله وزارت کشور، سازمان ملی مهاجرت، دستگاه‌های امنیتی و انتظامی و سایر دستگاه‌ها پیگیری شود.

به گفته محمود کریمی بیرانوند – معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار حضور اتباع خارجی در کشور صرفنظر از ابعاد امنیتی، ابعاد فرهنگی و اقتصادی هم دارد و وزارت کار به کسانی مجوز می‌دهد که حضورشان در داخل کشور قانونی و قابل شناسایی باشند.

کارفرمایان حقیقی و حقوقی متقاضی استفاده از خدمات اتباع خارجی نیز طبق ماده ۱۲۱ قانون کار جمهوری اسلامی ایران پس از ثبت‌نام و ایجاد پرونده شخصی الکترونیکی در سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی می‌توانند نسبت به ثبت درخواست در قالب روادید ورود با حق کار، صدور، تمدید، تجدید و یا ابطال پروانه کار اقدام کنند.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402102618778/%D8%B5%D8%AF%D9%88%D8%B1-%D8%A8%DB%8C%D8%B4-%D8%A7%D8%B2-%DB%B1%DB%B1%DB%B9%DB%B0-%D9%81%D9%82%D8%B1%D9%87-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B9-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%DB%8C

عدم ثبت کدملی اتباع خارجی در سامانه رصد اشتغال

وی درباره آمار اشتغال اتباع خارجی در سامانه ملی رصد اشتغال گفته است: سامانه رصد اشتغال، سامانه ثبت اشتغال ایجادی اتباع ایرانی است چون با کد ملی ثبت می‌شود لذا شناسه یا کدملی اتباع را قبول نمی‌کند. در حال حاضر زیرساخت‌های اعطای پروانه و مجوز کار به اتباع خارجی در دولت سیزدهم کاملا غیرحضوری است و این فرایند با هماهنگی وزارت کشور در سال گذشته الکترونیکی شده است.

  وزیر راه و شهرسازی: جاده قزوین - تنکابن تا اردیبهشت ۱۴۰۳ تکمیل شود

«سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی» برای تمام اقشار استفاده کننده از خدمات اشتغال نیروی کار افراد غیر ایرانی قابلیت استفاده و بهره‌برداری دارد.در ماده ۱۲۱ قانون کار، پیش‌بینی نیروی کار متخصص و ماهر مورد نیاز صنایع کشور و ورود آنها به چرخه کار و تولید دیده شده است.

صدور بیش از ۱۱۹۰ فقره پروانه کار برای اتباع خارجی

بر اساس تازه‌ترین داده‌های آماری در خصوص اشتغال اتباع خارجی، برمبنای عملکرد شش‌ماهه سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۱۹۵ فقره صدور پروانه کار برای نیروهای خواهان اشتغال توسط وزارت کار صورت گرفته و طی این مدت ۳۱۲۲ مورد پروانه کار برای افراد خارجی شاغل در کشور از طریق این وزارتخانه تمدید شده است.

فعالیت نیروهای کار خارجی در مشاغل ساده و فاقد مهارت 

مطابق داده‌های آماری در خصوص اشتغال اتباع خارجی، برمبنای عملکرد شش‌ماهه سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۱۹۵ فقره صدور پروانه کار برای نیروهای خواهان اشتغال توسط وزارت کار صورت گرفته و طی این مدت ۳۱۲۲ مورد پروانه کار برای افراد خارجی شاغل در کشور از طریق این وزارتخانه تمدید شده است.

به گفته وی در سال گذشته ۳۷۱۴ مورد صدور پروانه کار و ۶۴۷۷ مورد تمدید پروانه کار صورت گرفته و ۹۱۴ فقرع بازرسی از کارگاه‌ها و ۵۸۱۲ گشت مشترک در حوزه اشتغال اتباع خارجی انجام گرفته است.

در همین راستا و به منظور کاهش مراجعات حضوری و اجرای کامل دولت الکترونیک، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران نخستین دستگاه اجرایی در کشور بود که ارائه خدمات غیر حضوری در زمینه اشتغال اتباع خارجی را آغاز کرد.

به گزارش ایسنا، سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی با هدف شفاف‌سازی و ساماندهی فعالیت اتباع بیگانه در کشور راه‌اندازی شده و همه درخواست‌های مرتبط با خدمات اشتغال اتباع خارجی باید در این سامانه به نشانی  http://eatba.mcls.gov.ir به ثبت رسیده باشد. کلیه کارفرمایان متقاضی استفاده از خدمات اتباع خارجی پس از ثبت‌نام و تشکیل پرونده الکترونیکی در سامانه می‌توانند درخواست خود را در قالب روادید ورود با حق کار، صدور، تمدید، تجدید و یا ابطال پروانه کار به ثبت برسانند.

  ۳۰۰ کیلومتر از راه های کردستان امسال بهسازی می شود

طبق گزارش‌ها طی شش ماهه سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۱۹۰ فقره پروانه کار برای نیروهای کار خارجی خواهان اشتغال توسط وزارت کار صادر و ۳۱۲۲ مورد پروانه کار تمدید شده است.

ابراهیمی می‌گوید: طی سال گذشته ۲۷هزار و۳۳۶ مورد اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی شناسایی و ۱۳هزار و ۴۰۰ کافرمای متخلف مورد اعمال جرائم قانونی قرار گرفتند.۲۵۵هزار کارت کار نیز در سال ۱۴۰۱ برای اتباع خارجی صادر شده است.